קיימות מוניציפלית
מתוך ההבנה שאנו חיים וחיות בעולם בעל גבולות ברורים, שהמשאבים בו הם מוגבלים, ושהצמיחה האנושית משפיעה באופן דרמטי על האיזון העדין המקיים אותו, החליטו מנהיגי העולם בשנת 2015 לפעול יחד להובלת שינוי בתפיסה האנושית וניסחו יעדים בינלאומיים לקיום אנושי בר קיימא, יעדי ה- SDG.
ביסוס צורת ההסתכלות של הרשויות על יסודות הקיימות המוניציפלית היא הדרך הטובה ביותר להגדיל את יכולת ההתמודדות של הרשויות עם אתגרי המאה ה-21 תוך השמת דגש על ערכים חברתיים וסביבתיים. המדדים לקיימות מוניציפלית הם כלי עבודה שמטרתם לעזור לרשויות המקומיות בתהליך זה.
לרשויות המקומיות ופועלן יש מקום מכריע בקידום יעדים אלו ולכן חשוב להשתמש בכלי עבודה בעבור הרשויות המקומיות שיסייע בידן להגיע לקיימות מוניציפלית. קיימות מוניציפלית הינה מצב בו העיר מקיימת את עצמה תוך מינימום פגיעה בסביבה ובאיכות חיים מקסימלית בעבור התושב
.
חזון הרשות המקיימת- "רשות מקיימת מאפשרת חיים באושר וקיום בכבוד לכל, בתוכה ומחוצה לה. היא משתמשת בתבונה ובהוגנות בתשתיות ובמשאבים החומריים, הטבעיים, האנושיים והחברתיים שברשותה, תוך לקיחת אחריות על חלקה בניהול מערכות אקולוגיות גלובליות, ומתוך אחריות למורשתה הפיזית והתרבותית ולדורות הבאים" (מתוך פרויקט קיימות עירונית של מכון ירושלים לחקר ישראל).